Misterija u Sjevernom Walesu?
0

FOTO / Slovo 'M' osvanulo na kapeli na ostrvu bez stanovnika

Sarajevo-x.com
Slovo "M", logo najpoznatijeg lanca brze prehrane u svijetu, McDonald'sa, osvanulo je na krovu historijske kapele na ostrvu u Sjevernom Walesu.
Logo McDonald'sa na krovu napuštene kapele
Logo McDonald'sa na krovu napuštene kapele
S obzirom da se radi o izoliranom i nenaseljenom ostrvu, ovaj slučaj je zanitrigirao i začudio sve stanovnike okolnih mjesta

Prepoznatljivi žuti logo prvi je primjetio lokalni brodar, a detaljnijim pregledom utvrđeno je da je zakovan za krov.

"Na putu prema otoku slučajno sam pogledao u visinu i ugledao slovo. Neko se očegledno htio našaliti stavljajući slovo na krov, ali ostaje nepoznanica kako je došao do ostrva jer je danima bila bura", kaže Roy Gregory koji je fotigrafirao ogromni logo na krovu kapele.

Gregory već 10 godina prevozi turiste u obilazak ostrva, ali kaže da nikada nikog nije vidio da ulazi u napušteni objekat.

Napušteni otok
Napušteni otok
Još uvijek je nepoznanica odakle je logo donesen. Najbliži McDonald's nalazi se šest kilometara od ostrva, a njegov log još uvijek je na mjestu.

Ostrvo St. Tudwal's East u vlasništvu je TV komičarke i aktivistice za prava životinja Carle Lane. Ona je ostvro kupila 1992. godine s namjerom da ga pretvori u utočište za životinje.

Njen glasnogovornik izjavio je da Lane upoznata sa misterioznom slučajem, ali da se još uvijek ne namjerava izjašnjavati.