Zanimljivosti
0

Slijepi Amerikanac pijan vozio automobil i skrivio nesreću

Sarajevo-x.com
Slijepi muškarac je uhapšen u SAD-u nakon što je vozio automobil u pijanom stanju, prilikom čega je skrivio saobraćajnu nesreću. Kada je došao na sud, upao je u još veću nevolju jer je bio pod utjecajem alkohola, čak se i srušio.

Mark Alan Watson (41) iz Bartlesvillea je po dolasku u sudnicu pao ispred sudije Russella Vaclawa, objavile su lokalne novine "Examiner-Enterprise".

Sudija Vaclaw je rekao Watsonu da ustane kako bi ga ispitao, a on se potom srušio i udario glavom o ogradu prostora u kojem je sjedila porota.

"Da li ste pod utjecajem alkohola ili droge", upitao je sudija Waclaw, a Watson je odgovorio: "Nisam pijan, samo sam slijep".

Sudac je potom naredio test trezvenosti, ali je Watson ponovio da je slijep i da ga ne može obaviti. Umjesto toga je morao pristati na test analize daha koji je bio pozitivan.

Watson je uhapšen nakon što se sudario sa drugim automobilom u Bartlesvilleu u ranim jutarnjim satima, a potom se odvezao dalje sa lica nesreće.

Policiji je rekao da je osjetio udarac ali da nije bio siguran da je izazvao sudar.

Kada su ga policijski službenici pokušali uvesti u automobil i prevesti do stanice, Watson je psovao i udarao ih nogama.

Optužen je za vožnju pod utjecajem alkohola, za napuštanje mjesta nesreće, za vožnju pod zabranom i zbog vrijeđanja policajca.