{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Slijepa žena ulovila soma teškog preko 100 kilograma

S
19.1.2010. u 23:00
0
21
Slijepa žena ulovila soma teškog preko 100 kilograma
0
Slijepa žena ulovila soma teškog preko 100 kilograma
Sheila Penfold ušla je u knjigu rekorda nakon što je tokom odmora u Španiji uspjela uloviti ogromnog soma teškog preko stotinu kilograma.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Ogromna nemam koja se ulovila na mamac gotovo da je uvukla u rijeku 56-godišnju Sheilu, te su joj u pomoć priskočili njen sin i suprug koji su blizu trideset minuta pokušavali izvući ovog ogromnog soma iz vode.

O kolikom se ulovu radi Sheila je mogla vidjeti tek kad mu se približila jer je ona djelimično slijepa.

"Bila sam iscrpljena, ali presretna. Još uvijek hodam s osmijehom na licu. Ovo je dokaz da i slijepe osobe mogu učiniti nešto veliko, odnosno oboriti neki rekord“, kazala je ushićena Sheila.

Ogromni som je uhvaćen u rijeci Ebro u blizini grada Barcelone u Španiji, i to je najveća riba koju je ikada i jedna žena uspjela uhvatiti u toj zemlji.


"Na obalu smo postavili tri štapa za pecanje i kada se jedan od njih zatresao suprug Arthur mi je kazao na koji od njih se riba ulovila. Uhvatila sam štap i počela da vučem, no u tom trenutku sam osjetila kako zapravo riba mene vuče u vodu“, ispričala je Sheila, dodajući da ribu nije mogla vidjeti sve dok joj se nije približila, a kada ju je ugledala više joj je ličila na neko čudovište nego na soma.

No, porodica Penfold nije zdržala svoj ulov. Fotografisali su se sa ogromnim somom, a zatim ga vratili nazad u rijeku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: