{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Skupljao vatu iz pupka za Guinnessa

S
24.10.2010. u 22:08
8
12
Skupljao vatu iz pupka za Guinnessa
8
Skupljao vatu iz pupka za Guinnessa
Iako se godinama bavi ovim hobijem, bibliotekar Graham Barker ne može se baš pohvaliti prijateljima svojom kolekcijom. Razlog za to je što Graham svakog dana u posljednjih 26 godina prikuplja pamučna vlakna koja mu od odjeće ostanu u pupku.
Dosad je skupio 22,1 gram vate, te ušao u Guinnessovu Knjigu rekorda. Počeo je razmišljati da napuni jastuk svojom bizarnom kolekcijom.

Dijelove prikupljenog pamuka Australac iz Pertha čuva u različitim teglama, zavisno od boje, a boja vlakana koje izvuče zavise od boje odjeće koju je nosio i boje peškira kojim se brisao tog dana.

"Primijetio sam pamučna vlakna u svom pupku i postao sam znatiželjan koliko toga jedna osoba može prikupiti", ispričao je za "Daily Mail" 45-godišnjak. "Odlučio sam da ga skupljam neko vrijeme da bih to i vidio. Imao sam praznu teglicu uz sebe. To je sve. Nije u pitanju neka opsesija niti veliki plan, samo znatiželja."

Dodao je i da vlakna ne postaju buđava niti ružno mirišu. Barker je tri velike tegle koje je prikupio prodao jednom muzeju, a sada prikuplja četvrtu.

Većina ljudi na njegov hobi pozitivno reaguje. Nekima je to zabavno, drugi su iznenađeni, a samo nekoliko njih, uglavnom žena, ustuknulo je, vjerujući da su pamučna vlakna iz pupka užasna.

"Prikupljanje toga ne predstavlja neki značajan dio mog života, tako da u osnovi ne razgovaram o tome niti druge ispitujem", kaže Australac. "Prestat ću sa skupljanjem kad fizički ne budem u stanju to činiti."

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: