Ovako sada izgledaju
321

Sjećate li se popularne serije "Porodica Serrano"? Ponovo su se okupili nakon 15 godina

N. C.
Španska serija "Los Serrano", kod nas poznata kao "Porodica Serrano", emitirala se prije petnestak godina, a legendarne likove mnogi i danas pamte.

Serija je pratila događaje porodice Serrano i njihovih prijatelja. Snimana jeod 2003. do 2008. godine te je postigla veliki uspjeh u svakoj zemlji u kojoj se prikazivala, a u Španiji je proglašena za jednu od najgledanijih serija u historiji.

Glavne uloge u ovoj seriji tumačili su Antonio Resines, Hesus Bonilja i Antonio Molero, a glavna glumica, Belen Rueda, napustila je seriju 2007. godine. Telesinko je 22.5. 2008. objavio otkazivanje serije usljed značajnog pada gledanosti u Španiji.

Naslovnu numeru "Uno mas uno son siete" otpevao je Fran Perea, koji u seriji glumi Markosa. Zahvaljujući uspjehu serije, Fran je postao muzička zvijezda u Španiji. Potom je 2005. godine nastala i grupa "Santa Justa Klan" koju su činili mlađi glumci ove serije. Grupa SJK je postigla veliki uspjeh među mladima.

Preostalih sedam epizoda poslednje, osme sezone, u Španiji su emitovane od 05. juna do 17. jula 2008, svake sedmice po jedna epizoda. Kako su producenti unapred najavili poslednjih sedam epizoda su bile pune emocija, kako i dolikuje završetku. Posljednja epizoda Serranovih je bila prepuna iznenađenja i emocija i izazvala je razne komentare gledalaca povodom potpuno neočekivanog kraja.

Za one koji se pitaju gdje su i šta rade popularni Serranosi, evo i odgovora. Naime, članovi popularne "porodice" okupili su se nakon 15 godina kako bi zajedno snimili videospot za popularnu pjesmu iz serije.