Razočarao pratitelje
151

Sjećate li se lika iz skeča "Neće ona niđe"? Danas gnusno ismijava Rezoluciju o Srebrenici

D. J.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Malo je onih koji nisu pogledali skeč koji je prije nekoliko godina izbacila ekipa iz Srbije koja stoji iza emisije "Dnevnjak", a u kojoj jedan od glumaca objašnjava gdje će za Novu godinu dok njegova djevojka iz skeča, prema njegovim riječima - "neće niđe".

Tu rečenicu je izgovorio Đorđije Andrić, koji je s ostatkom ekipe tada nasmijavao regiju, no sada ima neku drugu retoriku.

U svojim posljednjim videima i fotografijama koje objavljuje na Instagramu, Đorđije koji se predstavlja kao Žorž, gnusno ismijava usvojenu Rezoluciju o Srebrenici.

Uz to, prije samog usvajanja rezolucije, Đorđije je objavio video u kojem je, između ostalog, genocid u Srebrenici nazvao "ne baš tako stvarnim genocidom koji se pokušava Srbima nabiti niz grlo već 30 godina". Njegove izjave izazvale su brojne rekacije, a neki su mu napisali i da su ga prestali pratiti nakon ovih stavova.

"Kakvo si ti smeće od čoveka. Zar se osam i kusur hiljada ljudi samo poubijalo? Zar su se deca sama zaklala? Zar su se žene same silovale? Nisu krivi Srbi kao nacija, to je tačno, krivi su Srbi slični tebi. Isto to što se danas dešava u Gazi, tad se desilo u Srebrenici. Svaki genocidaš treba da bude kažnjen za svoja monstruozna dela i svaki onaj monstrum koji razmišlja i balavi kao ti", "Vučić propaganda", "Isplači se bit će ti laše", samo su neki od komentara s kojima su se složili njegovi pratitelji.