New York
0

Siromašni taksista mušteriji vratio 21.000 dolara

SRNA
Njujorški taksista iz Bangladeša vratio je mušteriji više od 21.000 dolara koje je pronašao na zadnjem sjedištu svog vozila.

Mukul Asadudžaman, student medicine, vozio je skoro 80 kilometara da bi stigao na adresu koju je pronašao zajedno sa novcem, prenosi BBC.

On je ostavio svoj telefonski broj, jer nije zatekao nikog kod kuće. Novac je pripadao starijoj Italijanki koja je sa svojom porodicom došla turistički u SAD.

Porodica je ponudila nagradu Asadudžamanu, ali je on to odbio, uz objašnjenje da kao posvećeni musliman to ne može da prihvati.

"Moja majka je moja inspiracija. Uvijek mi je govorila da treba da budem iskren i vrijedan. Novac mi je potreban, ali nisam pohlepan“, rekao je Asadudžaman, a prenosi lokalna štampa.

Na pitanje da li je bio u iskušenju da zadrži novac, Asadudžaman je rekao da bi mu novac omogućio više vremena za učenje, ali mu je "srce reklo da to nije u redu".

Felicija Latijeri zaboravila je tokom vožnje taksijem više od 21.000 dolara u gotovini, nakit vrijedan još nekoliko hiljada dolara i pasoše nekoliko članova svoje porodice.