|

Sirijska porodica kćerki dala ime po Angeli Merkel

Sirijska porodica kćerki dala ime po Angeli Merkel
59
Klix.ba
22.8.2017. u 10:10
71
komentara
59

dijeljenja
Sirijska porodica kćerki dala ime po Angeli Merkel
Sirijska porodica koja se nalazi u Njemačkoj dala je kćerki ime Angela Merkel Mohammed u čast njemačke kancelarke Angele Merkel zbog njene politike "otvorenih vrata" za izbjeglice iz ratom uništene zemlje.
Djevojčica je rođena 16. augusta, a njena majka Asia Faray i otac Khalid Mohammed su u bolnici St. Franziskus u Munsteru odlučili da joj daju ime po Merkel.

"Angela Merkel Mohammed mirno spava u naručju svoje majke i nije uzbuđena zbog svog imena. Vjerovatno će sve shvatiti za nekoliko godina", navodi se na Facebook stranici pomenute bolnice.

Angelini roditelji su u Njemačku stigli 2015. godine zajedno s još četvero djece kada je Merkel otvorila granice izbjeglicama iz Sirije i Iraka.

Ovo nije prvi put da djeca izbjeglica dobijaju ime po njemačkoj kancelarki. Angela Merkel Ade je rođena u Hannoveru 2015. godine.

Politika kancelarke Merkel je uzrokovala pomiješane reakcije, neki je hvale, dok je drugi kritikuju. Napadi u Kelnu u novogodišnjoj noći 2015. godine, u kojima su izbjeglice silovale i pljačkale, dodatno su podijelili njemačko društvo. Kasnije je bilo i napada na izbjeglice.
Prijavi grešku


Komentari (71)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...