Zanimljivosti
0

Silovatelj dobio blažu kaznu jer je "djevojčica izgledala starije i provokativno"

Sarajevo-x.com
U Velikoj Britaniji se još uvijek vodi polemika oko slučaja u kojem je sudac Julian Hall silovatelju desetogodišnje djevojčice dosudio 3,5 godine zatvora. Sudac Hill je uvažio silovateljeva "opravdanja" da je djevojčica izgledala kao da ima šesnaest godina te da je imala na sebi izazovan donji veš.

Keith Fenn, perač prozora, dobio je sramotno kratku zatvorsku kaznu za silovanje maloljetnice, tačnije desetogodišnje djevojčice.

Fenn je izjavio da djevojčica nije nipošto izgledala kao desetogodišnjakinja, već mnogo starija. "Zapravo je izgledala kao da ima šesnaest godina i nosila je izazovno donje rublje.", rekao je Fenn. Ovakva suluda opravdanja sudac je prihvatio i dodao da je djevojčica od svoje treće godine u domu za nezbrinutu djecu te da pokazuje sklonosti ka "provokativnom odijevanju".

Silovatelj Fenn je dobio 3,5 godina zatvorske kazne, ali je većinu već odslužio s obzirom da je bio u pritvoru tokom suđenja. Na slobodi bi mogao biti za nekoliko mjeseci.

Glavni tužitelj Lord Goldsmith će uzeti sve dokumente sa tog suđenja i započeti istragu oko polemika da je sudac Hall donio "patetičnu i sramotnu" presudu.