Hiljade sljedbenika
62

Sibirski saobraćajni policajac dao otkaz kako bi bio "mesija"

Klix.ba
Sergej Torop koji živi u Sibiru dao je otkaz na mjesto saobraćajnog policajca jer je uvjeren da je reinkarnacija Isusa Krista.

Pustio je kosu i bradu, a nosi sandale preko čarape i bijeli plašt. Osnovao je Crkvu posljednjeg testamenta. Bivši vojnik Crvene armije koji tvrdi da se ponovo rodio 1991. godine (ima 56 godina), sada je duhovni vođa najmanje 5.000 osoba koje ga prate i žive s njim u selu Petropavlovka.

Odustali su od svojih života kako bi ga pratili, vegani su i zabranjeno im je pušenje, alkohol i novac. Oko 300 ih živi u drvenim kolibama u selu koje su nikle okolo crkve koja nije ucrtana niti u jednoj mapi.

Hiljade ih se doselilo blizu ovog mjesta kako bi bili blizu mesije. Znak za molitvu daje veliko zvono koje zazvoni tri puta dnevno. vjernici kleknu na koljena i mole se. Sergej dane provodi slikajući u planinskoj kolibi u kojoj živi sa ženom i šestero djece, od kojih je jedno usvojeno.

"Imamo školu plemenitih djevojaka gdje pripremao naše djevojčice da budu buduće supruge i mladenke dostojnih muškaraca. Mora razumjeti da se ne smije izdizati iznad muškarca i da ne bude ponosna na svoju nezavisnost već da bude stidljiva, neprimjetna i slaba", rekao je jedan od članova kulta.

Nakon što je proveo vrijeme u vojsci Sergej je radio kao saobraćajni policajac u noćnim smjenama. Kako kaže, nešto se probudilo u njemu i znao je da je reinkarnacija Krista. Istakao je da ga je bog poslao na zemlju da uči čovječanstvo o zlim ratovima i haosu koji pravimo okolišu.

Vrijeme u ovoj crkvi se mjeri njegovim godinama, pa sada žive u 57. godini. Tokom posljednjih godina putova je u Francusku, Italiju i Holandiju kako bi pridobio nove sljedbenike.