Ostvarene želje
130

Šestogodišnja djevojčica koja boluje od raka ostvarila svoj san da postane policajka

Klix.ba
Foto: Facebook
Abigail Arias je djevojčica koja je imala veliki san - postati policajka. I jučer joj se taj san ostvario kada je službeno položila zakletvu kao počasni časnik u Freeportu u Teksasu.

Šestogodišnjakinja ima Wilmsov tumor koji je zapravo vrsta raka bubrega kod djece.

"Hemoterapija i radijacija nisu djelovale. Njen život je sada u Božijim rukama i porodica moli za čudo", izjavio je šef Freeport policije Raymond Garivey Jr. za CNN. Njena majka Ilene Arias rekla je da su ljekari kazali da je sada vrijeme da mala Abigail uživa u životu.

"Bilo nam je izuzetno teško, plakali smo nekoliko sedmica", kazala je njena majka Ilene Arias.

Šef policije Garivey se susreo s Abigail još u decembru na događaju "Palačinke s Djedom Mrazom" koji je bio organiziran u policijskoj stanici. Tokom sastanka djevojčica je izrazila želju da postane policajka kad odraste.

"Njen blistavi osmijeh i volja da se nastavi boriti s negativcima vas moraju impresionirati, moraš je upoznati kako bi shvatio zbog čega je tako velika i inspirativna mlada dama. Želio sam joj ostavriti san", rekao je Garivey.

Šef policije odmah je uzeo stvar u svoje ruke kako bi djevojčici ispunio san. Nazvao je kompaniju Cop Stop kako bi sašili uniformu koja je posebno dizajnirana za Abigail. Rick Fernandez poklonio joj je uniformu zajedno s opremom i pojasom za pištolj.

Abigail je položila zakletvu okružena svojom porodicom i policajcima iz cijele države.

"Nema sumnje da ju je sam Bog poslao. Abigail je donijela mir među policajce iz svih krajeva i ovo je bio jedan čaroban trenutak za sve one koji su prisustvovali", rekao je Garivey.