Neobična čestitka
59

Sergej Trifunović ponovo u centru pažnje: Iznerviran pirotehnikom ljudima poručio da se okane Isusa

L. R.
Sergej Trifunović iznerviran korištenjem pirotehničkih sredstava (Foto: Pixsell)
Sergej Trifunović iznerviran korištenjem pirotehničkih sredstava (Foto: Pixsell)
Glumac Sergej Trifunović ponovo je u centru pažnje, a ovaj put je mnoge naljutio porukom na Twitteru, na Badnje veče, poručivši ljudima da se okane Isusa i počnu slaviti Adnana Kašogija, jednog od najpoznatijih trgovaca oružjem.

Srbijanski glumac Sergej Trifunović iznerviran korištenjem pirotehničkih sredstava za vrijeme praznike, odlučio je napisati tvit u kojem ljudima poručuje da se okane Isusa i počnu slaviti trgovca oružjem.

"Narodu koji ovolikim detonacijama slavi rođenje Hrista, bolje da se okane Isusa i krene da slavi svetog Adnana Kašogija. Sretno Badnje veče", napisao je glumac.

Njegov tvit se nije svidio mnogima pa su uslijedili uvredljivi komentari u kojim ga nazivaju majmunom i odronom. Mnogi su ga pitali zašto se nije oglasio povodom pucnjave na Kosovu, ali glumac nije odogovorio na komentare.

Nakon čestitanja Badnje večeri, danas je objavio i tvit u kojem je umjesto standardne božićne čestitike spomenuo i režisera Sama Peckinpaha, koji je poznat po svojim vestern filmovima.

"Hristos se rodi by Sam Peckinpah", napisao je ovaj pedesetogodišnji glumac, koji je poznat i po raznim kontroverznim komentarima u medijima.