Serenada za nestašicu toaletnog papira: Violinistice oživjele kultnu scenu iz Titanica

Serenada za nestašicu toaletnog papira: Violinistice oživjele kultnu scenu iz Titanica
12
D
DP
22.3.2020. u 07:59
16
komentara
12

dijeljenja
Već sedmicama smo bombardovani sumornim vijestima, pa i ne čudi što smo postali željni smijeha i nečega što će nas razvedriti. To su shvatile i dvije violinistice koje su odlučile oživjeti jednu od kultnih scena iz Titanica, filmskog hita iz 1997. godine.
Pandemija koronavirusa zaposjela je naše živote. Ulice su puste, stariji ne smiju izlaziti, ko je u mogućnosti radi od kuće, nema škole i većih skupova, a u samoposlugama je svaki paket toaletnog papira vrijedan kao grumen zlata.

Stoga su dvije violinistice ni manje ni više, odsvirale serenadu paničnoj kupovini toaletnog papira u jednoj samoposluzi u Los Angelesu (UNILAD). Police pored kojih sviraju očito su prazne, dok se ori posljednja melodija s tonućeg broda, "Nearer, My God, To Thee".


Domišljati muzički dvojac čine Bonnie von Duyke i Emer Kinsella koje su obukle crna odijela i upadljive narandžaste prsluke za spašavanje. Na kraju videa, Von Duyke čak izgovara poznatu rečenicu iz filma: "Gospodo, bila mi je čast svirati s vama večeras".

Njihova izvedba postavljena je i na YouTubeu pod nazivom O"de to RMS Toilet Paper - I’ll never let go".

Von Duyke je u opisu videa poručila da mnogi muzičari i slobodni saradnici gube angažman ovih dana jer se koncerti i nastupi otkazuju pa je na ovaj način, jer je i sama slobodna umjetnica, željela pokazati šta je njen zanat u vrijeme društvenog distanciranja. Pogledajte njihovu šaljivu snimku.

[YOUTUBE]yzJHbJOF2v0[/YOUTUBE]
Prijavi grešku


Komentari (16)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...