SAD
0

Seksualni prijestupnici 'protjerani' u šumu

Sarajevo-x.com
Foto: Sky News
Foto: Sky News
Grupa seksualnih prijestupnika živi u šumama američke savezne države Georgia, jer nemaju gdje drugo otići.

Grupi od devet muškaraca je rečeno da živi u šumama južne savezne države nakon što nisu uspjeli pronaći dom koji je dovoljno daleko od područja gdje se okupljaju djeca, poput škola i igrališta, piše Sky News.

Zakoni u Georgiji zabranjuju da 16.000 seksualnih prijestupnika živi, radi ili provodi vrijeme na udaljenosti manjoj od 300 metara od škola, crkvi, dječijih ustanova ili drugih mjesta na kojima se djeca okupljaju.

Ahmed Holt, menadžer državne administracije koja se bavi seksualnim prijestupnicima, kaže da je to područje sa osobe koje nisu uspjele pronaći životni prostor koji odgovara zakonskim odredbama koje se tiču takvih ljudi. On je dodao da je to neuobičajno, ali da to predstavlja manju opasnost od prijestupnika koji lutaju i čija se adresa stanovanja ne zna.

William Hawkins, kojeg je socijalni radnik poslao u kamp dvije sedmice nakon izlaska iz zatvora, kaže da je ova životna situacija neobična.

"To je kao neka vrsta mozgalice, kao 'Preživljavanje'", rekao je ovaj 34-godišnjak.

Drugi čovjek, 52-godišnji Levertice Johnson, rekao je da njegov socijalni radnik nije znao gdje drugo bi on mogao otići.

"Čak me i on pogledao i rekao da on ne može ništa uraditi. I on zna da to nije uredu", rekao je Johnson.

Ovi seksulani prijestupnici nemaju ideju gdje da odu, a desetine osuđenika navodno živi u većim naseobinama u Floridi.