FOTO
/
Seksi kalendar aviokompanije razbjesnio Vladu Tajlanda

Klix.ba
13.2.2013. u 09:20
0
12
Seksi kalendar aviokompanije razbjesnio Vladu Tajlanda
0
Seksi kalendar aviokompanije razbjesnio Vladu Tajlanda
Tajlandska vlada je cenzurisala kompaniju Nok Air, koja nudi jeftine letove, nakon objavljivanja kalendara na kojem su pozirale oskudno odjevene djevojke iz različitih magazina.
Modeli su fotografisani dok poziraju pored Nok Airovih aviona, a tu je i grupna fotografija 12 ljepotica koje su na sebi imali bikinije u žutoj boji, koja je ujedno i boja kompanije.

Prema pisanju tajlandskih medija, Ministarstvo kulture je saopćilo da kalendar pokazuje da neke kompanije odbijaju prestati iskorištavati ženska tijela u marketinške svrhe.


"Zvaničnici kompanije nemaju osjećaja za društvenu i kulturalnu odgovornost i ignorišu društvene i kulturalne posljedice, posebno žensko dostojanstvo", izjavila je sekretarka Ministarstva Prisana Pongtatpitakkul.

Kompanija Nok Air je branila svoj kalendar na kojem su djevojke iz magazina Maxim te tvrde da nisu prešli granicu.


"Posao u zračnom saobraćaju je uvijek bio seksi. Reakcija ministarstva nije iznenađujuća, ali s obzirom na to čemu je javnost izložena svakodnevno, mi ne smatramo da smo prešli granicu. Zračni saobraćaj je oduvijek bio seksi, pa smatramo da su naši dobro dizajnirani avioni dobra podloga za ove modele. Većina naših partnera smatra da je kalendar dobar i žele ga za sebe. Mi imamo mlade stjuardese jer mladi ljudi imaju više motiva za posao", rekao je Patee Sarasin, izvršni direktor kompanije Nok Air.

Thai Airways ima 49 posto vlasništva kompanije Nok Air. Tajlandsko ministarstvo finansija posjeduje 51 posto vlasništva Thai Airwaysa, vodećeg avioprijevoznika u zemlji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (12)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: