Domaćinsko ponašanje
2.9k

Sejo Brajlović ponudio da plati popravku Srbijancima čije su gume na autima izbušene u Sarajevu

I. S.
Foto: Facebook/restoranbrajlovic
Foto: Facebook/restoranbrajlovic
Ugostitelj Sejo Brajlović ponudio je pomoć Beograđanima čije su gume na automobilima izbušene u Sarajevu.
Kako se može vidjeti na fotografijama i videozapisima koje su nam ustupili čitaoci, počinioci su ciljano izbušili gume na automobilima sa srbijanskim registracijama koje su se našle parkirane u Sarajevu.

Konkretno, radi se o dva automobila, jedan marke "Volvo" beogradskih registarskih oznaka i drugom marke "Dacia" sa registracijskim tablicama iz Novog Sada.

"Zbog ovakvih pojedinaca koji nam 'uništavaju' dobrosusjedske odnose, osobama koje su došle da ostave novac u našem gradu, želimo da platimo kompletnu uslugu mijenjanja guma i balansiranja i na taj način da se 'odužimo' za mnogobrojne goste koji su bili kod nas u restoranu, koji su nam dali povjerenje, a broje se na hiljade u posljednjih mjesec dana", napisao je Sejo na svojoj Facebook stranici.

Dodao je da su Sarajlije uvijek bili domaćini koji su poštovali turiste i koji su uvijek dobrodošli u naš grad.

"Ovi koji su ovo uradili, neka im ide na čast! Zamolili bismo oštećene osobe da nam se jave direktno u restoran i da ponesu sa sobom dokaz izvještaja o šteti i da odu iz našeg grada sa lijepim sjećanjima za novogodišnje praznike", zaključio je.

Vijest o izbušenim gumama na dva automobila sa srbijanskim oznakama u Sarajevu prenijeli su brojni srbijanski mediji.