|

Sedmogodišnji dječak na eBayu "kupio" borbeni avion

Sedmogodišnji dječak na eBayu "kupio" borbeni avion
0
S
Sarajevo-x.com
4.2.2011. u 20:50
23
komentara
0

dijeljenja
1/6
2/6
3/6
4/6
5/6
6/6
Sedmogodišnjak iz Londona je putem internet stranice eBay "kupio" pravi borbeni avion kliknuvši na opciju "buy now", ali je kupovina poništena nakon što se njegov otac izvinio za sinovu grešku.
Dječak je za 82.868 eura kupio pravi borbeni avion Harrier kliknuvši na opciju "buy now" na ponudu postavljenu na stranici eBay. Njegov se otac morao ubrzo izviniti prodavačima jer novac nije imao.

"Dječakov otac nas je pozvao telefonom i izvinio se. Avion je još uvijek na prodaju. Stavili smo ga na aukciju, tako da se ovakve stvari neće ponoviti", rekla je glasnogovornica kompanije "Jet Art Aviation" u Bradfordu koja prodaje Harrier.

Britanski borbeni avion je bio ključni dio arsenala oružja u Falklandskom ratu, a vlada ga je povukla iz upotrebe 1997. godine.

Chris Wilson (33), bivši mehaničar RAF-a koji je na čelu kompanije Jet Art Aviation, rekao je da će Harrier vjerovatno biti prodan van zemlje.

"Postoji nekoliko muzeja u Velikoj Britaniji koji bi ga željeli imati, ali nemaju novca kojim bi ga platili. Vjerovatno će biti prodan u inostranstvo", rekao je Wilson.

Harrier T-Bird XW269 je zadnji put letio 1997. godine. Kada je "penzionisan", izvađen mu je motor. Wilson tvrdi kako bi avion mogao ponovo letjeti, ali da bi to bilo skupo.

"Potrebni su milioni eura kako bi mogao ponovo letjeti. Također, zakonom je zabranjeno da prodajemo avione koji imaju motore", dodao je Wilson koji je napomenuo da u svijetu ima još samo šest aviona istog tipa.
Prijavi grešku


Komentari (23)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...