{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sedmogodišnjak koji jedino mački može reći "volim te"

19.7.2012. u 10:25
0
6
Sedmogodišnjak koji jedino mački može reći "volim te"
0
Sedmogodišnjak koji jedino mački može reći "volim te"
Lorcan Dillon je sedmogodišnjak koji pati od anksioznosti zbog koje nije u stanju izraziti svoja osjećanja, a teško komunicira sa učiteljima i kolegama u školi.
Zbog rijetkog stanja dječaku je veoma teško pokazati ljubav i privrženost prema svojoj porodici, međutim kada mu je majka kupila mačku, Lorcan je stjeran u kut, piše Daily Mail.

Lorcan i njegov kućni ljubimac su protekle dvije godine nerazdvojni, a zahvaljujući mački Jessi, sedmogodišnjak je prvi put u svom životu u stanju reći "volim te".

"Jessi je napravila ogromnu promjenu u Lorcanovom životu, a otkako je imamo, postiže sjajne rezultate u školi", kazala je dječakova majka Jayne.

Mačka je toliko pomogla dječaku da se oslobodi da je počeo komunicirati i sa ljudima koje ne poznaje, čak je počeo čitati pred jednim učiteljem, a to nikada nije radio.

"Veza između Lorcana i mačke Jessi je toliko emotivna da je sposoban pokazati fizičku privrženost prema njoj, što mu je s ljudima izuzetno teško. Ona je tako divna i umiljata mačka da je Lorcan stalno grli i ljubi", kaže Jayne.Mačke su, inače, dobre za djecu sa posebnim potrebama, autizmom ili sličnim poremećajima.

Lorcanu je dijagnosticiran selektivni mutizam, stanje koje ga onemogućava da komunicira s ljudima i zbog kojeg se osjeća usamljeno.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: