Zanimljivosti
0

Schumacher želi marinu, sumještani mu brane

Totalsport
Sumještani sedmerostrukog bivšeg F1 svjetskoga prvaka Michaela Schumachera usprotivili su se ideji svog slavnog komšije o izgradnji marine na svom luksuznom imanju.

Nijemac se preselio u švicarski Gland na Ženevskom jezeru prije desetak godina, gdje je izgradio velebno zdanje koje sada želi obogatiti lukom. Njegova ideja nije pala na plodno tlo u očima sumještana, ali i udruženja za očuvanje okoliša, kojima se Schumacherov plan ne sviđa još od kada je prvi puta spomenut 2005. godine.

Ideja bivšeg vozača Formule 1 bila je izgraditi marinu koja bi primila do dvanaest većih brodova, a u funkciji bi bila kroz sva četiri godišnja doba. Nakon što je ona odbijena Schumacher je svoje planove sveo na izgradnju pristaništa za dva manja broda otvorenog samo u ljetnim mjesecima.

No, vrlo je upitno hoće li mu i to biti dozvoljeno budući da je vodeni dio ispred njegove rezidencije klasificiran kao zaštićeni prirodni okoliš i rezervat ptica selica. Prema posljednjim informacijama, Schumacheru bi mogla biti dopuštena realizacija projekta, ali morat će ga udaljiti stotinjak metara od obale.

S time se, pak, ne slažu oni koji misle da bi Ženevsko jezero moralo biti “otvoreno” svima, pa će Schumacher još neko vrijeme morati pričekati eventualnu dozvolu za oplemenjivanje rezidencije koju krase jedanaest soba, garaža za šest automobila, kuća za goste, sportske dvorane, nogometni teren, teren za odbojku, unutarnji i vanjski bazen, slap.