Zdrava i bez kalorija
0

Savršena čokolada nastala greškom

Sarajevo-x.com
Čokolada je razvijena u tajnom labaratoriju, a proizvela ju je švicarska tvrtka Barry Callebaut. Topi se samo ako je izložena temperaturi većoj od 55 stepeni Celzijevih što znači da se u njoj može uživati i na plaži bez straha da će se rastopiti u rukama.

Iako je odmah dobila nadimak 'Savršena čokolada', ova poslastica je nastala greškom. Labaratorijski tehničari su slučajno razvili hrskavu i pjenastu, a postojanu čokoladu koja im se učinila zanimljivom te su je odlučili razvijati dalje.

Savršena čokolada dobila je ime Vulcano jer se može konzumirati na visokim temperaturama, a ima okus kao ostale dijetne čokolade.

Ukusna je, jake arome i više je hrskava nego kremasta. No svejedno se topi u ustima, ali je tope enzimi u slini, a ne toplina jezika', rekao je glasnogovornik tvrtke Barry Callebaut.

Proizvođač se nada da će čokolada biti veliki hit, a na uživanje u tom čokoladnom savršenstvu morat ćemo pričekati još dvije godine.