Preuzeo stvar u svoje ruke
0

Saobraćajni znak ograničenja brzine nacrtao na zidu kuće

Sarajevo-x.com
Frustrirani stanovnik sela Bow u Devonu se odlučio na drastičan potez zbog mnoštva vozača koji ne poštuju ograničenje brzine. Na svojoj je kući nacrtao saobraćajni znak visok 4,57 metara, piše Metro.

Otac troje djece, Tim Backhouse bio je zabrinut zbog velikog broja automobila koji prolaze velikom brzinom pored njegove kuće. Nakon što su propale žalbe organima vlasti, čestdesetsedmogodišnji Backhouse je odlučio stvar uzeti u svoje ruke. Na kući u kojoj živi je, uz pomoć svog prijatelja, nacrtao veliki znak ograničenja brzine. Koristio je bijelu, crnu i crvenu boju, a to ga je koštalo oko 100 funti.

"Vjerujem da ovo izgleda kao drastična mjera, ali mi je dosta vozača koji ne poštuju ograničenje brzine. Ovdje nema kamere koja fotografiše vozila onih koji ne poštuju zakon. Ukoliko bi ga počeli poštovati, ovo bi mjesto bilo puno ljepše za život", izjavio je Backhouse.

Bio je zabrinut i za druge stanovnike, kao i za svoju porodicu jer mnogi stanovnici često prelaze cestu koja prolazi kroz selo.