Ovisnica
0

Samohrana majka i dijete zapostavila zbog interneta

Sarajevo-x.com
Ana Macelino provodi vrijeme online dok njena kćerka spava
Ana Macelino provodi vrijeme online dok njena kćerka spava
Ana Macelino je tridesetogodišnja samohrana majka ovisna o internetu na kojem provodi 50 sati sedmično. Priznaje da ne provodi dovoljno vremena sa svojom kćerkom, ali nije u stanju da prekine sa svojim navikama. I nije jedina.

Posljednje online istraživanje pokazalo je da četvrtina od 1.466 majki više vremena provodi na internetu nego sa svojom djecom. Mnoge od njih provode više od pet sati dnevno online.

Anina zaluđenost internetom počela je prije dvije godine. "Ako nemam pristup računaru barem dva puta dnevno, počinjem paničiti i biti nervozna. To je užasan osjećaj, kao da vam nešto nedostaje u životu", rekla je Ana.

Ona je rekla da se brine šta se dešava na Facebooku i Twitteru i šta bi mogla propustiti.

"Prestravim se kada pomislim da je neko na eBay postavio nešto što bih mogla kupiti", rekla je Ana koja provodi četiri sata online prije nego ode na posao, a često na internetu ostaje i do dva sata poslije ponoći.

"Ponekad zaboravim jesti, jer izgubim pojam o vremenu dok sam za računarom. Dešavalo se da nikako ne spavam, a online provodim više od 50 sati sedmično", rekla je Ana, piše The Sun.

O njenoj kćerki brine baka u koju Ana ima puno povjerenje.

Iako je imala nekoliko poziva za izlazak sa momcima, odlučila se na ostanak kući kako bi provodila vrijeme sa internet prijateljima.

"Zašto bih izlazila vani kad mogu provoditi vrijeme sa mnogo ljudi iz različitih zemalja. Jeftinije je i zabavnije razgovarati s njima online", rekla je Ana koja je ovisna o Facebooku, MySpaceu, hi5 i Twitteru i ima oko 500 online prijatelja.

Iako negira da je zapostavila dijete, priznaje da se igra s njom samo kad ima vremena.

Njena majka Laurinda kaže da Ana provodi previše vremena online i da to ne bi bio problem da nema kćerku o kojoj se treba brinuti.

Ana sada štedi novac za BlackBerry kako bi mogla imati pristup internetu bez obzira gdje se nalazi.

"To je briljantno. Neću ništa propustiti, čak ni "junk mail"", rekla je Ana.