Zanimljivosti
7

Sadiq Khan: Volio bih kada bi me George Clooney glumio u filmu

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Sadiq Khan, gradonačelnik Londona služio je kao vijećnik Laburističke stranke 12 godina, a 2009. godine izabran je za ministra saobraćaja. Na poziciju gradonačelnika je stupio u maju ove godine, a sa Guardianom je razgovarao o svom privatnom životu.

Priznao je kako mu je još jedan teroristički napad u Londonu najveći strah, iako je siguran kako je sigurnost u ovom gradu na veoma visokom nivou.

Britanski atletičar Mo Farah je osoba kojoj se divi zbog toga što, kako kaže, on predstavlja sve ono što je dobro u Velikoj Britaniji.

Priznao je kako mu je kofein najveća slabost te da ne podnosi kada ljudi ne prihvataju druge onakvima kakvi jesu.

"Različitost nije nešto što bismo trebali isključivo tolerisati. To je nešto što bismo trebali poštivati i slaviti", rekao je Khan.

Njegov otac je bio vozač autobusa u Londonu, a Sadiq i dalje čuva njegovu uniformu i cijeni je kao najdragocijeniju stvar koju posjeduje i žali što sa ocem, koji više nije među živima, nije proveo više vremena.

Na pitanje koga bi volio vidjeti kao glavnu ulogu u filmu o sebi, Sadiq kroz smijeh odgovara kako bi to bio George Clooney, a jedno od najvećih razočarenja u njegovom životu jeste Brexit.

"Ubiti pticu rugalicu" od Harper Leeja je knjiga koja je promijenila njegov život, a u slobodno vrijeme uživa u Stingovim pjesmama.

Najveća ljubav njegovog života je supruga Saadiya, a iskoristio je priliku i da joj uputi izvinjenje zbog prevelikih poslovnih obaveza koje im ne dopuštaju da vrlo često provode zajedničko kvalitetno vrijeme.