Zanimljivosti
0

SAD: Otkazan let zbog ispada pilota

Sarajevo-x.com
Let američke avio kompanije Northwest Airlines otkazan je u petak jer je pilot histerično vriskao tokom razgovora na mobitelu, dok su se putnici ukrcavali, a čak je i uputio psovku jednom od putnika, saopćile su američke vlasti u subotu.

Pilot leta Las Vegas-Detroit je vodio žučan telefonski razgovor u pilotskoj kabini, a zatim je otišao u toalet, zaključao vrata i nastavio razgovor, saopćio je Ian Gregor, glasnogovornik Federalne aviatičke administrativne službe (FAA).

"Putnici koji su se tek ukrcavali čuli su bijesno vriskanje i psovanje pilota. Policija iz Las Vegasa je u petak dobila poziv sa međunarodnog aerodroma McCarran, jer je došlo do sukoba između pilota i putnika kojem je pilot uputio psovku.", dodao je Gregor.

Na letu za Detroit je bilo 180 putnika i pet članova posade, a identitet poludjelog pilota veterana nije još otkriven.

Na zahtjev Northwest Airlines-a pilot je udaljen od aviona i vraćen u matičnu bazu u Detroit radi istrage uz izvinjenje svim putnicima.

Putnicima su također organizirani novi letovi do njihovih destinacija uz jelo i smještaj u hotelima u slučaju dodatnog boravka u Las Vegasu.