Najviša djevojčica na svijetu
0

Sa svojih 206 cm želi se proslaviti na modnoj pisti

Sarajevo-x.com
Elisany Silva
Elisany Silva
Elisany Silva ima 14 godina i već je visoka 206 centimetara. Pretpostavlja se da je najviša tinejdžerka na svijetu, međutim to joj je malo čega dobrog donijelo u životu. Sada mlada Brazilka želi da se okuša u modnim vodama, s obzirom da joj je s tom visinom veoma teško pronaći bilo kakav drugi posao.

Silvina visina je uzrok nekog medicinskog poremećaja, međutim njeni roditelji nemaju dovoljno novca da plate preglede i liječenje. Mlada djevojka je već sada 50 centimetara viša od prosječne djevojke njene dobi i pretpostavlja se da će još rasti.

Tih 206 centiimetara Brazilki je donijelo mnogo problema. Napustila je školu, a ni vršnjaci se ne igraju s njom, s obzirom da je ona za njih pravi džin. S roditeljima živi u jednoj straćari i kaže kako joj je grozna kada je unutra, jer se uvijek mora saginjati da ne bi udarila glavom o strop. Čak i krevet na kojem spava je prekratak za nju, no roditelji nemaju novca za bolje uslove.

"Zbog svoje visine ništa ne mogu da uradim kako treba. Želim se igrati s prijateljima, ali ne mogu to. Jako mi je teško kada sam u kući jer svaki put kada se zamislim i zaboravim udarim glavom o strop", požalila se djevojčica.

Upravo zbog toga Elisany Silva je odlučila da se isproba u svijetu mode. Iako je previsoka za svoj uzrast, Brazilka je zaista lijepa djevojčica i mogla bi postići veliki uspjeh na modnim pistama, pišu tamošnji mediji.

Svoj debi tinejdžerka će doživjeti uskoro na modnoj reviji u brazilskom gradu Belemu.