Kina
0

Sa šoferšajbom prekrivenom kartonima prešao 400 km

Sarajevo-x.com
Kineska policija privela je vozača kamiona koji je vozio nekoliko stotina kilometara sa šoferšajbom prekrivenom kartonima.

S obzirom da mu je staklo na šoferšajbi bilo razbijeno Kinez Li se poslužio kartonima, te nekoliko stotina kilometara vozio prateći cestu kroz prozor sa strane kamiona.

"U jednom trenutku ugledali smo kamion čija je šoferšajba bila prekrivena kartonima, a šofer je vozio provirujući kroz prozor sa strane“, kazao je portparol kineske policije.

Kada ga je policija zaustavila Li je iz kamiona izašao potpuno pomodrjelog lica s obzirom da je vani bilo veoma hladno. On je kazao kako je nekoliko dana ranije imao saobraćajnu nesreću, no nije imao vremena da zamijeni staklo na kamionu.

"Prešao sam više od 400 kilometara sa šoferšajbom prekrivenom kartonima. Ukoliko nije bilo vozila na putu cestu sam pratio provirujući kroz malene rupice na kartonima, a kada bih uletio u gužvu vozio bih gledajući kroz prozor sa strane“, kazao je Li koji je vozeći kamion na taj način u potpunosti promrzao.

Policija je naredila slanje kamiona na servisiranje, a Li je dobio opomenu te mu je naređeno da popravi svoje vozilo svaki put prije no što se odluči krenuti na put.