Amerika
0

S prostrijelnom ranom na glavi skuhala čaj

Sarajevo-x.com
Četrdesetsedmogodišnja Amerikanka Tammy Sexton preživjela je smrtonosnu ozljedu glave koju joj je nanio nasilni suprug pucavši iz pištolja, a zatim presudivši sam sebi. I ne samo da je preživjela već je Amerikanka koju su proglasili medicinskim čudom uspjela sebi skuhati čaj za smirenje dok je čekala bolničare i policiju.

Suprug Amerikanke Sexton, kojem je još prošle sedmice zbog nasilničkog ponašanja zabranjen pristup, pucao je u Tammy, a metak ju je pogodio u čelo, prošao kroz lobanju i izašao kroz potiljak, objavio je britanski Telegraph.

No, kada su policijski dužnosnici stigli na lice mjesta šokirali su se uvidjevši da je ranjena Sexton uspjela dići se i još pri tom skuhati čaj.

"Kada smo stigli Tammy je bila pri svijesti, te je krpom umotala glavu kako bi spriječila krvarenje. No, iznenadili smo se kada je donijela čajnik ponudivši nas šoljom čaja", kazao je šerif Mike Byrd, iz okruga Jackson County u Mississippiju, dodajući da je veliko čudo to što je ova Amerikanka preživjela.

"Takvo nešto je nečuveno, prostrijelna rana na glavi je uvijek smrtonosna, ali ona je Božijim čudom preživjela", kazao je šokirani šerif.

Tammy Sexton je helikopterom prevezena u bolnicu, a nakon obavljenih pretraga liječnici su konstatovali da metak nije pričinio ozbiljne povrede mozga.

"U mozgu se nalazi dovoljno velik prostor kroz koji metak može proći bez da ozlijedi vitalne funkcije, iako je to rijetkost, ipak se desilo. Tammy Sexton nije ozbiljno povrijeđena", kazao je Patrick Pritchard, asistent hirurga na Univerzitetu Alabama-Birmingham.