Zanimljivosti
0

Ruskinja rodila bebu tešku preko 7 kilograma

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Žena iz Sibira koja je otišla u bolnicu kako bi na svijet dala svoje dvanaesto dijete, bila je naprosto šokirana kada je otkrila kolika je težina njene "malene" djevojčice. Medjiima je izjavila kako je jela sve što i u prethodnim trudnoćama pa doktori ne mogu razlučiti zbog čega je dijete tako krupno i teško.

Trudnica iz Sibira bila je šokirana, koliko i doktori koji su je porađali, kada su joj rekli težinu njene bebe. Naime malena Nadia je na svijet došla carskim rezom, a težila je čak 7,75 kilograma, prenio je u četvrtak Reuters.

Ruskinja osim Nadie ima još jedanaestero djece, osam djevojčica i tri dječaka, a medijima je rekla kako je jela sasvim normalno te da to nije razlog zbog kojeg je beba Nadia krupna.

Natprosječnom težinom su zapanjeni i doktori s obzirom da je porodica male Nadie siromašna i nemaju mnogo novca za hranu. Zato je majka u trudnoći uglavnom jela krompir, paradajz i rezance.

Ipak, i njena prethodna djeca su bila mnogo teža od prosjeka - sve su bebe bile teške oko 5 kilograma.

Ginisova knjiga rekorda na svojoj listi najtežih beba ima upisane malog Italijana koji je bio rođen 1955. i koji je težio 10,2 kilograma te dječaka iz Sjedinjenih država koji je težio 10,8 kilograma, ali je preminuo samo 11 sati nakon rođenja.