Zanimljivosti
38

Ruski tinejdžer "surfa" na brzom vozu koji se kreće 200 kilometara na sat

Klix.ba
Ruski tinejdžer Alex Nomernoy poznat je po tome što voli raditi opasne stvari od kojih mu se "diže" adrenalin, a običnim ljudima ledi krv u žilama. Redovno prkosi smrti, a ovaj put je odlučio "surfati" na krovu voza koji se kretao brzinom od 200 kilometara na sat.

U voz se ušunja da ga ne opaze kondukteri, a nerijetko mu pomognu prijatelji koji ga prokrijumčare. Putnici se obično šokiraju kada ga vide kako skače s krova na stanicu.

"Volim putovati, ali pod uslovom da posmatram svijet iz drugog ugla, s krova ili tornja. Fasciniraju me brzina i visina. Osjećam se vrlo udobno u tim situacijama. Nije naporno surfati na vozu, postoje posebni dijelovi van voza za koje se možete držati kako ne biste pali", rekao je Alex.

Ističe kako ga uopće nije strah, a ovim opasnim hobijem počeo se baviti nakon što je na TV-u vidio priču o čovjeku koji je preminuo surfajući u podzemlju Moskve. Prvi put je to uradio kada nije mogao stati u voz, a žurio je. Popeo se na vrh i od tada nije stao. Najteži dio mu je izbjeći policiju.

Istakao je kako mrzi stereotipe poput onih da su urbani istraživači i surferi na vozovima "suicidalni i samodestruktivni".

"To su naši životi. Rizik je prisutan svugdje i stalno. Čak i kada hodate ulicom može vas udariti automobil ili se možete okliznuti. Ali o tome ne razmišljamo. Jedino me brine da kada ostarim neću imati dovoljno vremena da svojim unucima ispričam o svojoj ludoj mladosti", kazao je.