Maštoviti roditelji
0

Ruski par sinu dao ime Mahmoudahmadinejad

Sarajevo-x.com
Jedan ruski par iz St. Petersburga, sjevernog glavnog grada kako ga nazivaju, svome sinu dao je ime Mahmoudahmadinejad, po ugledu na iranskog predsjednika Mahmouda Ahmadinejad.

Šesto po redu dijete rođeno je u muslimanskoj porodici, gdje je otac porijeklom iz Bangladeša, a majka je Ruskinja. Agencija Interfax izvještava da gradske vlasti nisu imale ništa protiv da upišu tako neobično ime i izdaju rodni list za malog Mahmoudahmadinejada.

Rinat Valiyev, predsjednica lokalne islamske orgamizacije "Mecca" kazala je da se dječakovoj majci sviđa 'politika, inteligencija i dobrota iranskog predsjednika'.

"Da se moramo negdje preseliti, rado bih otišla u Iran. Tamo postoji stabilnost i predsjednik te zemlje se ne boji nikoga osim Boga", dodala je ona.

Ovo nije prvi put da su pojedini roditelji pustili mašti na volju prilikom odabira neobičnih imena za svoje potomke. Djeci se daju imena prema danima u sedmici, poznatim brendovima, likovima iz stripova, fudbalerima, ličnosti iz svijeta slavnih i prema voću koje se uzgaja širom svijeta.

Tako su vlasti u Moskvi u matičnu knjigu upisali imena Delfin i Viagra, no jednom paru nisu dozvolili da svome djetetu daju ime u vidu niza brojki. U istu rubriku idu i roditelji četverogodišnjeg dječaka iz New Jerseya koji se zove Adolf Hitler Campbell.