Pokazala srednji prst u vijestima
0

Ruska voditeljica dobila otkaz zbog nedostatka smisla za humor

Sarajevo-x.com
Tatiana Limanova
Tatiana Limanova
Ruska voditeljica Tatiana Limanova, čije je pokazivanje srednjeg prsta za vrijeme emitiranja vijesti obišlo cijeli svijet, je nakon nemilog događaja dobila otkaz.

U svom prvom intervjuu o toj temi Limanova je naglasila da srednji prst nije bio uvreda već indikacija TV ekipi da podignu blesimetar.

Limanova kaže da ju je zaprepastila spoznaja da je postala poznata širom svijeta jer joj medijska eksponiranost nimalo ne prija.

"Svijet nije fer. Nisam mislila da se trebam pravdati za nešto što je apsurdno. Moj gest se mogao shvatiti ili veoma ozbiljno ili kao simpatičan incident. Većina Rusa reagovala je uz humor.", kazala je Limanova.

No, njeni šefovi sa ruske REN televizije očigledno nemaju smisla za humor jer su je otpustili nakon što je video procurio na internet.

Podsjećamo, Limanova je tokom najave vijesti pokazala srednji prst i to nakon što je pročitala vijest o samitu APEC-a na Havajima u kojoj je spomenula američkog predsjednika Baracka Obamu.

Bivša TV voditeljica kaže da nema nikakvog razloga da vrijeđa Obamu i da o njemu ima neutralne stavove.

"Rusi ne mrze Amerikance i Kremlj me nije nazvao i rekao mi da uradim to što sam uradila", negirala je Limanova određene spekulacije. Direktori REN televizije, kanala koji kontrolišu saradnici premijera Vladimira Putina, kazali su da vjeruju Limanovoj, ali da je to ne oslobađa krivice te da je njen gest bio neprimjeren.