Krajnje neprilično
51

Rusija: Pogrebna služba unajmila polugole modele kako bi izreklamirali svoje usluge

I. B.
Pogreba služba u Rusiji na meti kritika nakon neukusne reklame (Foto: Instagram)
Pogreba služba u Rusiji na meti kritika nakon neukusne reklame (Foto: Instagram)
Pogrebna služba u Rusiji unajmila je polugole modele kako bi unaprijedili pružanje svojih usluga i tim potezom izazvala lavinu negativnih komentara u javnosti. Još uvijek nije jasno da li će snositi posljedice svoje krajnje neukusne reklame.

Kontroverzna reklama osvanula je na društvenim mrežama službe, a u 42 sekunde koliko traje, modeli su u donjem rublju pozirali s mrtvačkim sanducima.

Jedna od djevojaka u tangama je pozirala na vrhu zatvorenog sanduka, dok je druga unutar istog "promovirala" njegovu unutrašnjost.

Iz nepoznatih razloga, jedan od modela odjenuo je i gornji dio trenerke, ali bez pantalona, dok su druge sjedile uz kitnjaste cvjetne aranžmane pogrebne službe.

"Imamo kvalifikovane agente koji nadgledaju organizaciju sahrane u svakoj fazi - od papirologije do samog obreda", stoji u opisu njihove objave uz kontakt telefon.

Dok nisu ukinuli dozvolu za komentarisanje, stizali su brojni ogorčeni komentari svih onih koji su vidjeli ovaj videozapis.

"Ovo je užasno i van svake pameti", bio je jedan od komentara.

S njim su se mnogi složili, a zatim su se javljali i ostali.

"Grozno, ljudi su izgubili sve granice", "Svijet je poludio", "Zašto imate potrebu da polugole žene reklamiraju nešto tako privatno i žalosno. To je neukusno i uvredljivo za one koji trebaju sahraniti svoje voljene", još su neki od komentara.

Ovu neukusnu reklamu, koju unatoč kritikama još uvijek nisu uklonili sa svojih profila, kreirao je 29-godišnji menadžer kompanije Horonim.ru Albert Mazzafarov koji je u jednom od ranijih objava spomenut kao "odgovorna i društvena osoba, uvijek spremna da pomogne osobama u teškoj stiuaciji".

"Moj posao povezan je sa tužnim događajima koji se dešavaju u životu svake osobe, tako da ja, kao specijalista u ovoj oblasti, nastojim pomoći u organizaciji sahrane", govori on.

Još uvijek nije poznato da li će protiv ove pogrebne službe biti pokrenut sudski postupak s obzirom na ruski zakon koji nalaže da će biti kažnjeni svi oni koji objavljuju neprimjerene slike u blizini vjerskih ili državnih objekata.