|

Rumunski bokseri uhvaćeni u krađi i deportirani

Rumunski bokseri uhvaćeni u krađi i deportirani
0
F
FENA
29.10.2007. u 14:40
0
komentara
0

dijeljenja
Rumunski bokseri uhvaćeni u krađi i deportirani Palmer House Hilton
Svega nekoliko dana nakon što su dvojica egipatskih boksera, dvojica iz Ugande i jedan Armenac nestali iz službenog hotela Palmer House Hilton u središtu Chicaga, na Svjetskom prvenstvu u boksu dogodio se još jedan incident.
Trojica rumunskih boksera uhapšena su prilikom krađe u jednoj od robnih kuća, nakon čega su deportirani iz Sjedinjenih Američkih Država. SAD su morala napustiti i njihova dva trenera. Osim deportacije trojica boksera su doživotno isključena iz Međunarodne bokserske federacije (AIBA) i više neće imati pravo nastupa na turnirima pod AIBA-inim okriljem.

Rumunski bokseri su uhvaćeni prilikom pokušaja krađe odjevnih predmeta. Snimile su ih sigurnosne kamere, a policija dočekala na izlazu.

Nakon ovog nemilog događaja Organizatori SP-a i vodstvo AIBA-e održali su hitan sastanak s predstavnicima svih reprezentacija i zaprijetili izbacivanjem kompletnih ekipe ako se ovako nešto ponovi. Svi sudionici su potpisali izjave kojima su suglasni s takvim stavom AIBA-e.

Predsjednik Rumunskog bokserskog saveza izvinio se zbog postupka boksera, a predsjednik AIBA-e Ching Kuo Wu bio je razočaran još jednom crnom slikom s prvenstva u Chicagu.

"Ne smijemo dopustiti da nam se događaju ovakve stvari. Boks je ugledan i jedan od najstarijih sportova", poručio je prvi čovjek AIBA-e.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.