Imala 19 godina
3

Ručno pisano pismo princeze Diane na aukciji, za nekoliko dana dobilo ponudu od 2.000 dolara

Klix.ba
Ručno pisana poruka zahvale princeze Diane prije njene vjeridbe s princom Charlesom bit će prodana na aukciji. Pismo je već dostiglo cijenu od 2.000 dolara.

Vjeruje se da je napisana 1980. godine, kada je princeza imala 19 godina. U njoj se zahvaljuje na kutiji čokoladica koje je pojela.

"Dragi moji, ovo je brza poruka kojom se zahvaljujem svima na svemu što ste organizovali i uradili za Božić. Kao i za kutiju čokoladica koje sam pojela i sada se osjećam veoma debelo. Nadam se da ste uživali kao i ja i opet vam se mnogo zahvaljujem što ste ovaj Božić učinili nezaboravnim. S ljubavlju, Diana", napisala je.

Na aukciju je donio anonimni vlasnik, a očekuje se da će cijena značajno porasti. Na poruci se navodi datum 28. decembar, ali ne i godina iako kraljevski eksperti vjeruju da napisana 1980.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Ekspert Grant Harrold kazao je kako na aukcijama nema baš često privatnih pisama princeze Diane, te da e većina njenih privatnih stvari vidi samo kada su javno izložene. Pismo je napisano kada se zabavljala s Charlesom.

Još jedno njeno pismo prodato je na aukciji. Riječ je o pismu iz 1990. godine i napisano je modnom dizajneru Bruceu Oldfieldu i njegovoj poslovnoj partnerici Aniti Richardson.

Novo pismo prodaje kuća Julien's Auctions, a početna cijena bila je 900 dolara. Nadmetanje traje do 23. juna.