{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rozi taksi za žene za volanom

S
7.10.2009. u 13:16
0
4
Rozi taksi za žene za volanom
0
Rozi taksi za žene za volanom
U gradu Puebla, u centralnom dijelu Meksika od juče saobraća 35 taksi vozila roze boje namenjenih ženama, saopštila je gradska služba za komunikaciju i saobraćaj.
"Pink taxi" ima posebnu bezbjednu opremu kao što su GPS uređaj za satelitsko praćenje i dugme za kontakt sa "centrom za urgentne intervencije i brze odgovore", kako bi centar mogao da reaguje u slučaju problema.

Oprema koja je ugrađena u ova roza taksi vozila u Pueblu omogućiće da se stalno zna pravac njihovog kretanja kao i tačna pozicija, broj vozila i ime žene koja upravlja vozilom.

"Želimo da uništimo mit da je 'žena za volanom, stalna opasnost' i zamijenimo krilaticom 'žena za volanom, konstantna bezbjednost'," izjavio je Valentin Meneses, direktor opštinske službe za komunikaciju i saobraćaj u Puebli.

Svako od ovih vozila imaće žensko ime: Maria, Margarita, Blanka ili Eli.

"Ovom prilikom željeli smo da pojačamo bezbjednost žena zato što je su one važan segment stanovništva koji zahtijeva posebnu pažnju, pa smo stavili na raspolaganje vozila namijenjena isključivo ženama", dodao je Meneses.

U glavnom gradu Meksiku u prošloj godini u saobraćaj je pušten autobus rezervisan za žene kako bi izbjegle maltretiranja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: