Rođena trudna djevojčica

S
Sarajevo-x.com
27.11.2008. u 16:00
0
0
Rođena trudna djevojčica
0
Rođena trudna djevojčica
Doktori koji porađali ženu u Saudijskoj Arabiji bili su šokirani kad su otkrili da je novorođena djevojčica trudna.
Nakon šokantnog događaja saznalo se da je majka nosila ispočetka nosila dva embrija, ali jedan od njih rastao je unutar drugog, tačnije u maternici druge djevojčice.

Ovo nije prvi put da se slične stvari događaju ljekarima, a poznat je slučaj 38-godišnjeg indijskog farmera kojem je dijagnosticiran ogromni tumor u stomaku.

Prilikom operacije odstranjenja tumora, ljekari su bili šokirani kad su vidjeli da "tumor" ima ruke i noge, kosu i nokte. Utvrđeno je da se ustvari radi o slučaju koji se u medicini naziva "fetus in fetu".

'Ovakve trudnoće najčešće završe spontanim pobačajem i smrću oba embrija', tvrde ljekari, 'a i vrlo su rijetke, embrij u embriju pojavi se u jednoj od 500.000 trudnoća'.

Zabilježen je i slučaj šestomjesečnog dječaka, također u Indiji, u čijoj su utrobi liječnici našli fetus identičnog brata blizanca.

'Ovakav plod ne može preživjeti izvan čovjeka i ima velike defekte bilo da se radi o potpunoj nerazvijenosti nekih organa ili mentalnoj zaostalosti. On ovisi o čovjeku u čijem tijelu živi i ugrožava njegov život', dodaju liječnici.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: