Čudo u Velikoj Britaniji
0

Rodila dječaka dva dana nakon izlaska iz kome

Sarajevo-x.com
Cheryl Crisp, 35-godišnjakinja iz Croydona rodila je zdravog dječaka samo dva dana nakon što je izašla iz višednevne kome, piše Daily Mail.

Nakon što je prilikom vožnje u automobilu trudna Cheryl doživjela teški srčani udar, ljekari i osoblje hitne pomoći su mislili da je pitanje sekundi kad će Cheryl umrijeti.

No, ljekari su ipak uspjeli stabilizirati njeno stanje te je ona prevezena u bolnicu u Croydonu. Na operaciji kojoj je Cheryl podvrgnuta hirurzi su ustanovili kako u arteriji ima krvni ugrušak, a srce joj je par puta tokom operacije stalo, te su je ljekari morali oživljavati.

Prilikom operacije nisu korišteni standardni lijekovi i sredstva jer je pacijentica bila u drugom stanju, pa upravo zbog toga srce nije izdržalo i ona je klinički 'nekoliko puta umrla', dodaje Daily Mail.

Ljekari su nakon nekoliko sati uspjeli ukloniti ugrušak,ali Crispova je završila u umjetno izazvanoj komi u kojoj je provela narednih šest dana.

Kad se probudila iz kome, Cheryl je shvatila da je potpuno izgubila pamćenje, nije znala zašto se nalazi u bolnici niti da se treba poroditi.

Dva dana nakon što se probudila iz kome, Cheryl je dobila trudove i rodila zdravog dječaka Albieja, mada su ljekari mislili da ni majka ni dijete nemaju šanse da prežive višestruke srčane udare, kompliciranu operaciju, te induciranu komu.

Dječak Albie rođen je nekoliko sedmica prije i ima malih poteškoća s disanjem, no ljekari misle da je dječakovo zdravstveno stanje stabilno.