Zanimljivosti
0

Rodila bebu manju od nje tek dvadesetak centimetara

FENA
iako su ju liječnici uvjeravali da neće da ni ona ni njeno dijete neće moći preživjeti trudnoću, jer bi joj beba pritiskom "ugušila" srce i pluća, 33-godišnja Stacey Herald iz sjevernog Kentuckyja rodila je dijete. Ona je visoka samo 70 centimetara, a njena beba Mukeya manja je od nje tek dvadesetak, duga je 47 centimetara.

Stacey boluje od osteogenesis imperfecta, genetske bolesti zbog koje su kosti lako lomljive, kao i njezina prva kćer 16-mjesečna Katira. No, ova mlađa, izgleda, bit će na oca, njezinog muža Willa koji je normalne visine. Zbog trudnoće je, kaže Stacey, "natekla do komičnih proporcija".

"Kada bi legla, izgledala sam kao puž. Toliki mi je bio stomak. Izgledala sam kao krumpir s nogama i rukama", kaže Stacey Herald kroz smijeh, i dodaje da će kroz nekoliko mjeseci kćer nju nosati po stanu.

Prema mišljenju službenika Guinnessove knjige rekorda, ona je najmanje žena na svijetu koja je uspjela roditi. A ona i njezin muž nadaju se da će imati još jedno dijete, jer žarko žele sina.