Cifra premašila sva očekivanja
5

Rijetka fotografija princeze Diane prodata za 18.000 dolara

Klix.ba
Ranije neobjavljivana fotografija, na kojoj se može vidjeti 20-godišnja Diana Spencer sa zgodnim mladićem samo dva dana nakon objave zaruka sa princom Charlesom, je prodata na aukciji za 18.000 dolara.

Ova crno bijela fotografija, koja datira iz ranih 1980-ih godina, prikazuje nasmijanu Dianu koja leži na krilu muškarca koji čita knjigu. Na prozoru se može vidjeti i boca viskija Johnnie Walker.

Preko ove fotografije dimenzija 20 x 25 centimetara su ispisane riječi "ne objavljivati", a na poleđini stoji datum 26. februar 1981. godine, prenosi AFP. Kako pišu britanski mediji, muškarac na fotografiji je Adam Russell, praunuk bivšeg britanskog premijera Stanleya Baldwina.

"Na fotografiji je uhvaćen trenutak koji se desio dva dana nakon objave zaruka. Mediji su tada bili jako bijesni na Dianu, međutim niko nije objavio tu fotografiju. Cijena ovakvih fotografija se kreće oko 1.000 dolara, ali svi su očekivali da će cijena ove fotografije biti mnogo veća zbog ispisanih riječi 'ne objavljivati'", rekao je Bobby Livingstone iz aukcijske kuće RR Auctions of Amherst.

Aukcija je održana online, a detalji o identitetu kupca nisu poznati.