Zanimljivosti
0

VIDEO / Riječ "oblak" na nebu iznad New Yorka

Sarajevo-x.com
Stanovnici kvartova Brooklyn i Queens ostali su zapanjeni kada se na nebu iznad njih pojavila riječ "oblak" ispisana u obliku oblaka, a to se onda ponovilo više puta.

Bijele tačke od kojih je riječ bila sastavljena u utorak su zaista ličile na prave oblake, a djelo su slikara i pop umjetnika Rona Englisha, poznatijeg po kombinaciji portreta američkih predsjednika Baracka Obame i Abrahama Lincolna. Taj portret kružio je internetom najčešće u toku posljednje predizborne kampanje u SAD-u 2008. godine.

Novo umjetničko djelo izveo je uz pomoć aviona, a detalje svog projekta najavio je još prije godinu u jednom intervjuu. Tada je rekao da oblaci mogu biti kupljeni.

"Angažovat ću jednog od onih aviona koji pišu po nebu i reći im da slovo po slovo ispišu riječ 'oblak' 12 puta na nebu iznad Manhattana", najavio je English, a prenosi Telegraph. "Riječi će se gubiti i izgledati kao pravi oblaci koji će biti na prodaju."

Na svojoj web stranici ovaj umjetnik je objavio i video na kojem se jasno uočava njegov poduhvat. Jedan od gledalaca prokomentarisao je sa: "Ovo je sjajno, Ron. Ti si pravi genije."