Zanimljivosti
0

Reperica planira vjenčanje u zatvoru

Sarajevo-x.com
Reperica Remy Ma planira dati se u zatvoru u New Yorku, nakon što je prošlog mjeseca optužena da je u svađi pucala u ženu. Remy Ma će se udati za kolegu repera Popoose.

Odvjetnik Remy Ma, Ivan Fisher je za Reuters rekao da se par namjeravao vjenčati u zatvoru na Rikers Islandu, prije nego što 22. aprila reperici počne suđenje na vrhovnom njujorškom sudu.

Remy Ma je pritvorena 27. marta kada je porota proglasila krivom za napad, posjedovanje oružja i za pokušaj nasilnog iznuđivanja novca od poznanice, Makede Barnes-Joseph. Ma je upucala Barnes-Joseph u stomak nakon što ju je optužila da je ukrala 3.000 američkih dolara iz njene torbice, objavljuje Reuters.

Barnes-Joseph je provela tri sedmice u bolnici nakon što je metak prošao kroz debelo crijevo i ozlijedio joj rektum.

Kako prenosi Reuters, Remy Ma insistira na tome da je pucnjava bila nezgoda.

Glasnogovornik zatvora nije mogao odmah potvrditi detalje u vezi sa vjenčanjem.

Odvjetnik Fisher je otkrio da odbor ima dobro ustanovljen proces za ovakve slučajeve i da će dozvoliti najviše osam gostiju da prisustvuje ceremoniji vjenčanja. Budući suprug reperice, Papoose je izjavio da se par namjeravao vjenčati na jahti krajem aprila.

“Pošto se nalazimo u okolnostima koje su izvan naše kontrole, pripremamo sve kako bismo se vjenčali u zatvoru”, dodao je Papoose.

Remy Ma je bila nominovana za nagradu Grammy 2004. godine za svoj dio u pjesmi Terrora Squada “Lean Back”.