"Biblijsko značenje"
1

Reper Kanye West mijenja svoje ime u Ye

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Poznati reper Kanye West navikao je svoju publiku iznenađivati neobičnim izjavama, razbacivanjem novcem i čudnim odijavanjem, no ono što je sada uradio ostavilo je sve njegove fanove u šoku.

Naime, uspješni reper ovog puta odlučio je promijeniti ime, a da mijenja ime reper je svoje fanove je obavijestio putem svog Twitter profila.

“Biću formalno poznat kao Kanye West. Ja sam YE“, napisao je West na Twitter profilu.

Četrdestjednogodišnji reper već neko vrijeme koristi nadimak Ye, a to ime iskoristio je i za naziv svog osmog albuma koji je objavljen u junu. Svoje novo ime objasnio je ranije ove godine u jednom radijskom showu, prenosi BBC.

"Vjerujem da je "ye" najčešća riječ u Bibliji, te u njoj znači ti. Tako da sam ja ti, ja sam mi, to smo mi. Proizašlo je iz Kanye, što znači jedan jedini, u samo Ye – to je samo odraz naše dobrote, zbunjenosti, svega. Album je više odraz onoga ko smo", rekao je West govoreći o svom novom albumu.

Jedan od repera koji je više puta mijenjao ime je Sean Combs, poznatiji kao Puff Daddy, P. Diddy ili Diddy, a ranije ove godine je izjavio da mu se sviđaju i Love i Brother Love.