Bizarne ponude na eBayu
0

Rendgenski snimci glave Adolfa Hitlera na eBayu

Sarajevo-x.com
Od svih bizarnih stvari koje se prodaju na eBayu, prva mora zasigurno mora biti rendgenski snimak glave nacističkog vođe Adolfa Hitlera.

'Prodajem dva rijetka rendgenska snimka glave Adolfa Hitlera koje su napravljene od strane američkih vojnih doktora kratko po završetku Drugog svjetskog rata. Ostatak snimaka nalazi se u američkim vojnim arhivama', piše u oglasu na eBayu.

'Originalni snimci uzeti su netom nakon pokušaja atentata na Hitlera, u junu 1944. Datum na njima je 19.09.1944. godine, a moj otac, inače vojno lice, snimke je dobio od kolege iz bolnice Walter Reed Hospital u Washingtonu u periodu od 1946./1947. godine.

Snimci koštaju 1.600 dolara, a imate sedam dana za kupovinu. Ne zaboravite da uz ovu cijenu dobijete dva, a ne jedan rendgenski snimak', zaključuje prodavač.

Ove 'historijski važne' snimke možete naručiti ovdje.

Ukoliko vas ne interesuju ove snimke, na eBayu možete kupiti i druge bizarne sitnice koje su pripadale političkim ličnostima kao što su pramen kose Abea Lincolna s ostatcima krvi od atentata, šoping listu Jaqueline Kennedy ili komadić drveta sa mrtvačkog sanduka Georgea Washingtona.