Humanitarni susret
22

Reakcija je hit: Sudija na utakmici dao žuti karton, igrač mu uzvratio "UNO" kartom

L. R.
Screenshot/Youtube
Screenshot/Youtube
Youtuber i komičar Max Fosh postao je hit na društvenim mrežama nakon što je na jučerašnjoj nogometnoj utakmici sudiji koji mu je dao žuti karton, uzvratio UNO kartom.

Naime, riječ je utakmici humanitarnog karaktera između Sideman FC-a i YouTube All-Starsa na stadionu West Ham u Londonu, gdje sudio nekadašnji sudija Premijer lige Mark Clattenburg.

Fosh je igrao za Youtube All-Stars, a u 78. minuti napravio je prekršaj nad Simonom Minterom, a sudija ga je odlučio kazniti žutim kartonom. No, Fosh je odlučio uzvratiti sudiji tako što je iz džepa izvadio kartu društvene igre UNO.

Ova takozvana "obrnuta" karta u igri predstavlja mijenjanje smjera igre, a upravo zbog toga godinama kasnije počeo se koristiti kao popularni meme na društvenim mrežama za označavanje povratka ili promjene događaja.

Bez obzira na to što bi prema konvencionalnim pravilima igre UNO, činjenica da je karton bio zelen, a ne žut učinila ga beskorisnim, Clattenburg je odmah povukao svoj žuti karton, iznenađen reakcijom onoga što je upravo vidio.

Mnogi ljudi nisu mogli vjerovati potez ovog youtubera i komičara pa su odmah odlučili to podijeliti i na društvenim mrežama.

"Ne mogu vjerovati šta sam upravo vidio", "Vrištim", "Poštuj meme", "Ovo je urnebesno", "Najbolja reakcija na žuti karton koji sam ikad vidio", "Legenda", "Želim ga vidjeti i u drugim sportovima", "Čekao je ovaj trenutak cijeli život", "Dobro odigrano", bili su samo neki od komentara.

Utakmicu na stadionu gledalo je više od 60.000 navijača, a prikupili su više od četiri miliona dolara. Novac ide za četiri britanske humanitarne organizacije "Teenage Cancer Trust", "CALM", "M7 Education" i "Rays of Sunshine".