Neobičan slučaj u Britaniji
0

Razglednica stigla nakon 94 godine, ali na pogrešnu adresu

Sarajevo-x.com
Brian Buxton i Angela Finch
Brian Buxton i Angela Finch
Razglednica koju je poslao britanski vojnik tokom Prvog svjetskog rata, stigla je nakon 94 godine i to na pogrešnu adresu.

Alfred Arthur, tada devetnaestogodišnji vojnik, razglednicu je poslao svojoj sestri Ellen u januaru 1916. godine iz svog kampa u Newheavenu u Istočnom Sussexu, dan prije nego je otišao na ratište u Francusku.

"Draga Ellen, šaljem ti ovu razglednicu da znaš da te nisam zaboravio. Na drugoj strani razglednice ćeš vidjeti naređenja koja sam dobio za sljedeću sedmicu. Jadan ja. Javi mi se. Tvoj brat Alfred", napisao je mladi vojnik svojoj sestri.

No, Arthurova razglednica nije stigla na pravu adresu. Arthur je poginuo dvije godine kasnije, a njegova sestra Elle je umrla 1964. godine. Kada je razglednica nakon 94 godine napokon stigla, dostavljena je na krivu adresu, odnosno preko puta kuće na koju je adresirana.

"Razglednica je stigla zajedno sa drugom poštom. Nismo mogli vjerovati svojim očima. Ne samo da je dostavljena 94 godine nakon što je poslana, nego je donesena na pogrešnu adresu. Kada smo je pročitali, obuzele su nas emocije", rekla je Lauren Bleach na čiju je adresu greškom stigla ova razglednica.

Bleachova je nakon toga pronašla Arthurove rođake, Briana Buxtona i Angelu Finch, te im predala razglednicu.

"Ovo je nevjerovatna i tužna priča. On je tragično poginuo i nikada nije saznao da njegova sestra nije dobila razglednicu. Žao mi je Elle, jer su ona i njen brat bili bliski. Ona nije primila razglednicu, ali mi je drago da je barem dostavljena našoj porodici", rekao je Buxton.