New York
0

VIDEO / Rasplesani saobraćajac reguliše saobraćaj

Sarajevo-x.com
Wilbert Castillo
Wilbert Castillo
Saobraćajac Wilbert Castillo već godinama reguliše saobraćaj na prometnim ulicama New Yorka, no ono po čemu se razlikuje od drugih je to što on vozače ne dočekuje s namrgođenim licem, već naprotiv… Plešući na ulici on im pokazuje u kojem smjeru treba da se kreću, kada treba stanu ili krenu, te ih tako zabavlja, nasmijava i ujedno uljepšava njihov dan.

Četrdesetšestogodišnji saobraćajac skoro svaki dan okupi oko sebe mnoštvo pješaka, turista koji ga fotografišu i snimaju, dok su ga lokalni vozači već upoznali pa mu stalno mašu kroz prozore automobila i pozdravljaju ga, dok on plešući otpozdravlja i nasmijava sve ljude oko sebe.

"Moram plesati, jer me ples inspiriše i čini da se osjećam bolje. To je poput vježbanja. Umjesto da stojimo na jednom mjestu, regulišemo saobraćaj i izgledamo opako - uživajmo i radimo", kazao je Castillo.

Saobraćajac je istakao kako je odlučio svakodnevno plesati dok radi jer je želio promijeniti ubjeđenje ljudi da Njujorčani nisu baš pristupačni ljudi.

"Ako su vozači tužni ili iscrpljeni, a ja ih nasmijem, onda sam odradio svoj posao", kazao je otac troje djece, prenose američki mediji.