Zanimljivosti
0

Putnik tužio aviokompaniju zbog upropaštenog odmora

Sarajevo-x.com
Njujorški odvjetnik je tužio aviokompaniju Delta Air Lines za milion američkih dolara, rekavši da se godišnji odmor njegove porodice pretvorio u noćnu moru nakon što su dane proveli na aerodromu na kojem su se službenici s omalovažavanjem ophodili prema njima.

Richard Roth, koji je podigao tužbu u svoje ime i u ime majke, je rekao da je planirao put u Buenos Aires u 2007. godini kako bi proslavio majčin osamdeseti rođendan. Ona je navodno odrasla u gradu, ali se tamo nije vraćala godinama.

Umjesto odmora, Roth je sa dvoje djece tinejdžera, suprugom i majkom tri dana proveo na aerodromu, bez prtljaga, gdje su se službenici aviokompanije grubo ophodili prema njemu. Bio je primoran potrošiti 21.000 američkih dolara na hotelske sobe u Argentini, odjeću koja je zamijenila njihovu i na druge troškove.

“Zbog bezobzirnosti, prekršaja i apsolutne nekompetentnosti, Roth smatra Deltu odgovornom za upropašten odmor”, navodi se u sudskoj optužnici, podignutoj u njujorškom državnom sudu.

Nakon što je početni let iz New Yorka bio odgođen na više od dva sata, porodici nije bilo dopušteno da se ukrca na let do Atlante, izjvio je Roth.

Uposlenik Delte je na upite porodice doslovno odšetao cerekavši se i ostavivši putnike na cjedilu, objasnio je Roth.

Nakon što su putnici na aerodromu čekali satima, Rothu je rečeno da će sljedeći dostupni let biti tek za dvije sedmice. Potom je rezervisao let putem druge aviokompanije i stigao u Argentinu tri dana nakon što je planirao. Porodica je ostala bet prljage narednih pet dana, objavio je američki portal Yahoo!.