Zanimljivosti
25

Putnici na kruzerima najčešće zaboravljaju igračke za seks, lažne zube i zlatne satove

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Kruzeri godišnje ugoste milione gostiju pa nije uopće čudno što osoblje nađe veliki broj stvari koje su putnici zaboravili. Radnici nekoliko kompanija odlučili su podijeliti s novinarima na šta sve nailaze.

Glasnogovornik Cunrad Linea kazao je kako su radnici jednom pronašli prsten od 18-karatnog zlata star 150 godina s inicijalima putnikovog čukundede. Prsten je vraćen vlasniku.

"Vlasnik je plakao kada smo mu rekli da smo pronašli prsten. Iako vrijedi blizu 2.000 eura, njemu je sentimentalna vrijednost neprocjenjiva", rekao je glasnogovornik.

Nerijetko su pronalazili zlatne Rolex satove, zubne proteze, vibratore i druge igračke za seks. Putnici također zaboravljaju i novac i to velike količine, te dokumente.

Putnici su na forumu CruiseCritic podijelili svoja iskustva, a među najčešćim stvarima koje zaboravljaju su mobiteli, digitalni fotoaparati, cipele i veš.

"Kada sam stavila kofer ispod kreveta shvatila sam a baš i nije očišćeno sve kako treba. U to sam bila sasvim sigurna kada sam ispod pronašla kondom i igračke za bradavice", napisala je jedna od putnica.

"Moj sin je jednom pronašao na sofi u baru 1.1000 dolara. Prijavili smo to, ali nismo rekli o kojoj sumi je riječ. Dali smo kontakte svoje i nakon 10 dana ponovo smo otišli u ured, ali niko im se nije javio. Uprava nam je rekla da zadržimo novac, ali shvatili smo da to ne možemo. Zaključili smo da novac trebamo ostaviti na brodu. Sin i ja samo obišli sve radnike i dali im napojnicu", kazala je druga putnica.

Većina firmi koja posjeduje kruzere sačuva izgubljene predmete do 30 dana, osim ako je riječ o elektronskim cigaretama, lijekovima, hrani i piću.