U Torontu
70

Putnica ostala zaključana u ugašenom avionu Air Canade nakon što je zaspala tokom leta

M. N.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Kanađanka Tiffani Adams tvrdi da je ostavljena sama u ugašenom i zaključanom avionu Air Canade nakon što je zaspala tokom leta na relaciji Quebec - Toronto 9. juna.

Kako piše The Independent, Adams je zaspala tokom leta. Kada se probudila shvatila je da je avion prazan i parkiran na pisti u Torontu.

"Zaspala sam vjerovatno na pola leta. Probudila sam se oko ponoći, što je nekoliko sati nakon slijetanja, smrznuta i u mraku na svom sjedištu. Bilo je užasno i mislila sam da je samo loš san. Patim od anskioznosti i to je bilo strašno iskustvo za mene", napisala je u obraćanju kompaniji.

Nazvala je prijatelja, ali se telefon izgasio nakon minute jer joj je bila prazna baterija. Pokušala ga je napuniti, ali je shvatila da je struja u avionu isključena. Pronašla je baklju u kokpitu i put do glavnih vrata, ali kada ih je otvorila shvatila je da se nalazi na 15 metara visine od tla. Sjela je na rub vrata i zapalila baklju kao poziv u pomoć.

"Ne znam koliko je vremena prošlo prije nego je muškarac koji je vozio kolica za prtljagu prošao pored i ugledao me. Bio je u šoku. Pitao je kako su me ostavili u avionu. I ja se isto pitam", rekla je.

Muškarac joj je pomogao da izađe i otpratio je do aerodroma gdje su je dočekali predstavnici Air Canade. Sada ima problem s noćnim morama i poteškoća sa spavanjem.

"Jedva zaspim, a ako zaspim budim se u strahu da sam zaključana u nekom mračnom prostoru", napisala je.

Glasnogovornik aviokompanije potvrdio je Air Canada istražuje ovaj incident, te da su u kontaktu s putnicom.