Solidarnost srednjoškolaca
894

VIDEO / Pustio dječaka sa cerebralnom paralizom da pobijedi u hrvanju

Klix.ba
Snimak koji prikazuje meč srednjoškolskih hrvača Justina Kievita i Jareda Stevensa dirnuo je do suza sve koji su ga pogledali i za kratko vrijeme postao hit na Facebooku. Ne bi u njihovom meču bilo ničeg neobičnog da Justin nije dozvolio svom suparniku, dječaku sa cerebralnom paralizom, da pobijedi.

Možda je izgubio meč, ali je svojim postupkom osvojio srca mnogih ljudi. Jaredu je ovo bio prvi meč, a kako je kazao novinarima Franklin Home Pagea, većina bi se plašila da se bori sa njim, iako za to nema razloga.

Njegov otac je kazao da on ima fizičke sposobnosti šestogodišnjaka, ali da su njegove intelektualne sposobnosti u skladu sa njegovim godinama.

"On voli raditi stvari poput većine njegovih vršnjaka. Neke od njih su mu ipak preteške, ali hrvanje ne. To mu čini zadovoljstvo", rekao je Jaredov otac.

Dječakov trener Clay Mayes kaže da on vrijedno trenira svaki dan. Kada je izrazio želju da se takmiči, Mayes je pozvao svog kolegu iz druge škole.

"Tražio sam od njega da mi preporuči dječaka koji je ljubazan i ima veliko srce", izjavio je Mayes. I tu se pojavio Justin.

Na snimku se vidi kako se dvojica dječaka rukuju na početku meča, a svi koji su pogledali njihov "dvoboj" bili su ganuti njihovom hrabrošću.